fredag 3 maj 2013

Svarta skogens hemlighet: Ut ur skuggan

Hcg Bracken, Beth och Fraser, Kay

Alla vet att det är något underligt med Svarta skogen. Det sägs att det är feernas mark och att om man önskar sig något när man är i skogen så slår det in, men inte på det vis man vill. Soli är så arg på bästa vännen Lucy att hon inte tänker sig för när hon skriker att hon önskar att Lucy bara ska försvinna.

Plötsligt befinner sig Lucy i feernas värld. De är vackra och skräckinjagande. De säger att det inte är henne, Lucy, den ljusa, de vill ha. De vill ha Soli, den mörka. Feernas drottning ser hemsk ut när hon förklarar att det inte skulle räcka med att Soli önskar Lucy tillbaka, utan drottningen har något som hon vill att Soli ska göra åt henne. Först då kan Lucy bli fri igen.

Samma natt krossas Solis sovrumsfönster av en sten med ett inristat budskap.

Det här är andra boken om Svarta skogens hemlighet och precis som i första boken varvas kapitel med endera Solis röst och endera Lucys. Illustrationerna är många och helt fantastiska.

Tredje och fjärde boken lär komma översatta till svenska hösten 2013. En underbar lättläst-serie att se fram emot för varje läsare som uppskattar ett välskrivet äventyr.


Läs gärna första boken En farlig önskan!

Inga kommentarer: