torsdag 18 april 2013

Eddie 12 och hon som heter Elsa

Hcg Halling, Thomas

Två böcker i en! Man kan läsa boken från två håll.
Börja läs om Eddie eller om Elsa,
det är bara att välja.

Eddie och hans lillebror har det inte bra hemma, det är oroligt och jobbigt med föräldrar som ofta grälar. Deras pappa är bara snäll när han är nykter, tyvärr händer detta alltför sällan.

Eddie trivs inte i skolan, han gillar inte sin lärare och första skoldagen efter sommarlovet kommer han försent. En ny elevassistent ska vara i klassen och efter ett tag förstår man att hon är där mest för Eddies skull. Annars är det mesta sig likt tycker Eddie, hans lärare har som vanligt låga förväntningar på honom.

Genom en äldre kille, Robin, har Eddie har fått tag i en nästan alldeles ny mobil, den ska han ska betala genom att göra olika tjänster till Robin och hans kriminella gäng.
Hela tiden ligger detta och maler och gnager i Eddies tankar, han vill ju inte göra det som de begär av honom och han känner att han blir mer och mer insyltad i något som han inte kan ta sig ur.

Elsas föräldrar har just skilt sig och nu har hennes mamma fått ett nytt jobb och tyvärr innebär det att hon måste flytta. Hon har blivit tvungen att välja mellan sina föräldrar och nu har hon till slut valt att flytta med sin mamma till en ny stad. Hon är ledsen över att bara få träffa sin pappa ibland och förutom det så kommer hon att sakna alla sina gamla klasskompisar. Denna sensommardag börjar hon i en helt ny skola och första dagen i den nya klassen känns verkligen ingenting bra.

/Agneta

Inga kommentarer: