fredag 27 april 2012

Skogens systrar

Hcg  Petrus, Dahlin

Jag ligger en bit efter när det gäller Petrus Dahlin men efter att ha hört massor om hur spännande och bra denna serie är har jag nu äntligen läst ut första delen. Till en början var den faktiskt något av en besvikelse. När ska det egentligen bli spännande? undrade jag, men sedan blev det i alla fall det och då var det riktigt kusligt.

Första boken handlar om Tom, vars föräldrar har köpt ett öde torp långt in i skogen. Det är flera mil till närmaste granne och medan föräldrarna renoverar har Tom noll saker att göra. Han  tycker att landet suger och vill inget annat än att åka tillbaka till stan.

För att inte bli helt less börjar han på egen hand att försöka lära känna skogen runt omkring huset och det dröjer inte länge innan han har hittat en sjö. Hans föräldrar är alldeles för upptagna för att märka hur långt bort han egentligen är.

Medan Tom tar sitt första dopp i sjön försvinner hans kläder och när han på natten vaknar och tittar ut genom fönstret ser han en blek flicka som smyger i trädgården. Detta är upptakten till den rysliga berättelsen om Skogens systrar. För hon är ju inte ensam den där flickan..

/Johanna

Inga kommentarer: