onsdag 2 maj 2012

En hund och hans pojke

Hcg  Ibbotson, Eva

Harry önskar sig en egen hund i födelsedagspresent. Det är det enda han vill ha och han har önskat sig det länge. Han känner sig ofta ensam, hans pappa är nästan alltid på affärsresa, hans mamma umgås mest med sina väninnor och han har inga syskon. Eftersom familjen är rik så kan han få allt som han pekar på om han bara önskar sig saker. Men det vill han inte ha och han blir oerhört besviken när han inte får en hund.

Harry är väldigt ledsen när pappa kommer hem från sin senaste flygresa och helt oplanerat lovar pappa honom en hund i alla fall. Något som inte mamman tycker är en bra idé, för hon avskyr hundhår och hundlukt och är rädd om sina möbler och heltäckningsmattor.

Harry får välja en hund på ett hundotek. Allt stämmer så bra, man kan nästan säga att de väljer varandra, Harry och hunden Pricken. Vad Harry inte får veta är att efter några dagar ska Pricken lämnas tillbaka igen, han köptes inte utan hyrdes bara för några dagar. Harry inser att han måste rymma, för han och Pricken bara måste få vara tillsammans.

/Agneta


Inga kommentarer: