tisdag 17 april 2012

Den stora kärleksfebern (Drakhjärta del 3)

Hcg  Ehring, Anna

Nisse låter jobbig när han slänger sig med ordet ”typ” i nästan varje mening han säger. Men kan han sluta med det ska han få tusen spänn av pappa!

Popbandet Drakhjärta består av Nisse, hans kompis Tage och hans tjej Rut och schysta Saga. Saga har Nisse gillat länge, men helt plötsligt blir han helt nervös när hon är i närheten. Hela situationen är trixig för bandet behöver verkligen öva på sin spelning inför skolavslutningen. Hur ska han kunna förmå sig att uppföra sig helt normalt när hon är i närheten? Harry, den kloka talande ödlan som Nisse har som husdjur, är helt försvunnen. Var någonstans är han och lever han fortfarande?

Nisse vet inte om det känns så bra att pappa nu börjat umgås med Malin som är skolans kurator. Lillebror Nodi är i alla fall överlycklig när han får vara med Signe, Malins lilla flicka. Harry har frågat pappa om den tiden då mamma fanns och hur det var när han var liten. Då får han veta att han blev till av en slump! Är hela livet bara ett resultat av en massa slumpartade händelser? För Nisse är det en omtumlande tid, han har mycket att bearbeta och tänka igenom och allting blir ännu svårare nu när inte Harry finns där för honom.

De tidigare delarna i serien heter Syltmackor & oturslivet och Kickflippar & farligheter.

/Agneta

Inga kommentarer: