fredag 20 april 2012

Ett hus utan speglar

Hcg  Sandén, Mårten

Det här är en sådan där bok jag visste att jag ville läsa direkt bara för att jag tyckte så mycket om omslaget. De fina färgerna och formerna gör att framsidan ser lagom mystisk ut. 

Huset utan speglar är 13-åriga Thomasines farfars fars syster Henriettas hus. Thomasine, hennes pappa, faster och farbror och deras barn bor alla i huset medan Henrietta ligger för döden. Inte sedan hon var ung, känd skådespelerska har hon haft några speglar uppe i huset.

Thomasine är en tjej som tänker mycket och hon är rädd för att hon aldrig skall bli lycklig. Hennes föräldrar har separerat sedan hennes lillebror dött och hennes faster och farbror är båda upptagna och ganska elaka människor. Kusinerna är också olyckliga, alla på sitt eget vis. Men det visar sig att huset utan speglar kanske kan hjälpa dem. Det upptäcker Thomasine när hennes minsta kusin, Signe, en natt tar henne med till en av garderoberna på översta våningen. Det är i den garderoben alla speglarna finns samlade och den visar sig vara allt annat än vad Thomasine först trott...

Den här boken är något för dig som läst Rum 312 och gillat den, eller för dig som väntar på att få läsa något mystiskt och läskigt.

/Johanna.

Inga kommentarer: