måndag 21 maj 2012

Motståndarna (Fans del 1)

Hcg  Norlin, Arne

Sommaren innan sjuan flyttar Toves familj tillbaka till Stockholm efter fem åri Skottland. Hennes pappa är elitfotbollsspelare och har precis köpts upp av AIK, Toves favoritlag! Hon längtar efter att få se matcherna live igen.

Noel är målvakt och ganska bra men har bestämt sig för att sluta spela efter sommaren eftersom hans brorsa Tobbe tycker att det är en sak att älska fotboll och en annan att spela själv. Tillsammans går bröderna på alla matcher de kan och står i klacken och skrålar.

Tove och Noel träffas på den nya gårdsplanen och gillar varandra från första stund. Båda har längtat efter en riktigt bra vän att hänga med och snacka fotboll.

Men snart visar det sig att de inte hejar på samma lag. Noel är inte alls AIK:are, han hejar på Hammarby. Dessutom lever hans brorsa för fotbollen och när Hammaby förlorar tar han det väldigt personligt. När Toves pappa filmar för att få en straff, bestämmer sig Tobbe för att hämnas...

Äntligen en ny idrottsbok! Dessutom en bra och spännande en. Arne Norlin är jättebra på att skriva om fotboll och om hur det är att vara ett riktigt fan. Hur det liksom skär i hjärtat när ens lag förlorar och hur underbart fantastiskt det är om man vinner. Ett stort plus är att boken även handlar om vänskap, familj och kärlek.

/Johanna

Inga kommentarer: