fredag 7 juni 2013

Den magiska snäckan

Hcf Mongredien, Sue

Här kommer första boken i serien Den hemliga sjöjungfrun. Ett glittrande undervattensäventyr med vajande sjögräs, modiga sjöjungfrur, vänliga delfiner, gulliga sjöhästar och ett vackert undervattensslott byggt av snäckskal och korall.

Molly är tvungen att flytta med sin familj till hennes farmors hus vid havet. Först är det hemskt att hon måste flytta ifrån sina vänner, men hennes nya rum är mysigt med snedtak och fönstret står öppet mot havet och vågorna. Stranden nedanför är alldeles underbar. 

Farmorn ger henne ett vackert halsband som har gått i arv hos flickorna i familjen; en silverkedja med en bit snäckskal. Det visar sig att halsbandet är magiskt och gör så att Molly kan förvandlas på natten och dyka ned i havsdjupet som en sjöjungfru. Nere i Djuphavsriket har man väntat på och längtat efter Molly. Det är tur att hon kommer när hon kommer och att hon har sitt magiska snäckskal med sig.

De andra böckerna i serien heter Ett havsäventyr, Undervattensmagi, Rädda revet!, Vulkanen i djupet och Den onda drottningens återkomst.
 
Mongredien, S. 2013. Den magiska snäckan, Tukan förlag

Inga kommentarer: