tisdag 11 juni 2013

Det tredje tecknet

Hcg Angerborn, Ingelin


Det tredje tecknet är den senaste av Ingelin Angerborns hejdlöst spännande böcker. Det är mystiskt och rysligt och alldeles underbart!

På sommarlovets första dag är Oliva och badar med bästisen Sonja; och med Milo. Milo som Oliva är kär i, fast hon inte vågat berätta det för någon. När Oliva kommer hem och hänger upp badkläderna ligger det något mer i badkassen. En nyckel.

Nyckeln passar ingenstans, och ingen verkar känna igen den. Samtidigt börjar en massa annat konstigt också att hända. Olivias katt Smilla blir orolig och gömmer sig ständigt högst upp i föräldrarnas garderob. Smilla som annars är världens keligaste katt och alltid sovit i Olivias säng vill inte vara på hennes rum längre.

Fler och fler mystiska och oförklarliga saker händer som gör att Oliva snart knappt vågar vara ensam hemma i lägenheten. Gång på gång åker hissen ned till källaren istället för till den våning som Oliva tryckt på knappen för. Kanske har hon tryck fel? Eller är det någon i källaren som tryckt på hissknappen men sen ångrat sig och tagit trapporna? Hur mycket kan egentligen vara bara inbillning och konstiga sammanträffanden?

Mys-rysig sommarlovsläsningen för den som vågar!

Inga kommentarer: