torsdag 15 oktober 2015

Tsatsiki och Hammarn


Hcg  Nilsson, Moni
Jätteroligt att det nu kommit en ny bok om Tsatsiki!

Den är så bra, bjuder på både det som är tänkvärt och samtidigt mycket  humor!

OmslagsbildTsatsiki har ett bekymmer, han märker att hans kropp börjar förbereda sig på att bli vuxen, dvs det har börjat växa lite grann hår vid snoppen, och det är för tidigt tycker han, han är liksom inte beredd.

Och så är han orolig  för mamma och Göran som verkar ha problem med varandra och pappa Bläckfiskaren som aldrig ringer tillbaka när Ttsatsiki som sökt honom flera gånger. Det är svårt i Grekland som är i kris och här hemma i Sverige sitter tiggare och fryser så att de blir sjuka.  Tsatsiski och Hammarn gör en insats, läs om det i boken!
Livet är lite opraktiskt för Tsatsikis familj har tvingats flytta och nu bor han inte så nära Hammarn längre. Familjen har inte riktigt vant sig vid den nya lägenheten och känner sig inte riktigt hemma ännu  och Göran har visst aldrig tid att bygga den utlovade loftsängen till Tsatsiki.

Den som verkligen kan liva upp Tsatsiki är hans bästis Hammarn. En glad galen kille som tar det mest som en lek och utmaning, just nu klunsar han om allt , dvs leker sten, sax och påse. Fast en sak tar han på lite mer  allvar, och det är kärleken. Han försöker förstås  bli ihop med tjejen och om Tsatsiki också skulle bli kär i någon vore det ju ändå bättre tycker Hammarn.
Boken är lätt att läsa och den är roligt på ett smart sätt.


Inga kommentarer: