fredag 30 oktober 2015

Mysteriet på Hester hill

Hcg  Ohlsson, Kristina
OmslagsbildFrank och Meg ska vara hos farbror Eliot och Carl i sommar, eftersom deras föräldrar bara grälar och därför inte planerat någon semester i år.
När barnen, eftersom de först glömts bort, väntat alldeles för länge på den mörka och öde stationen i Svarthed hämtas de till slut och kommer till det stora gamla stenhuset Hester Hill. Efter lite kvällsmat får syskonen var sitt hörnrum långt i från varandra i en korridor som sträcker sig längs hela huset.
Barnen förstår snart att det finns hemligheter i huset, de blir nyfikna på en gammal tavla som visar en familj, ett grupporträtt från början av 1900-talet, längst fram finns det en tom stol. De förstår att den tavlan tycker inte Carl att barnen ska få veta för mycket om. De får heller inte gå ner i källaren, där Eliot har sitt forskarrum och uppe på vinden finns det en bordskiva som barnen blir tillsagda att inte röra.

När Frank är i den gamla bokhandeln får han veta att Meg, ja egentligen att "Margareta från Hesters hus", har ett paket att hämta. Där har det legat och väntat på henne i många årtionden.
Inga kommentarer: