måndag 27 januari 2014

Stål-Stella superhjälte!

Hcf Frensborg, Maria

Stella och bästa kompisen Gustav hojar runt på sina cyklar i den småsömniga hamnstaden Dockvik. Gustav skulle gärna bli polis när han blir stor och Stella vill bli detektiv, klätterproffs, stuntman eller superhjälte...

I Den ruttna hämnden blir det inbrott på ICA. En fönsterruta är krossad, det har droppat blod på golvet. Det enda som har blivit stulet är surströmmningsburkarna!

Det finns många misstänkta i den lilla staden. Två skummisar syns dessutom smyga omkring och Stella hittar en mystisk lapp på marken. Förutom att vara både listig och modig har Stella en superhjältehemlighet!

I Den smutsiga kuppen har ett Greenpeace-fartyg lagt till i Dockvikshamnen och alla Dockviksborna är inbjudna att gå ombord. Men när de går iland igen är landgången insmetad med tjära och allas skor blir svarta och kletiga. Vem har gjort det? Och varför? Ännu underligare blir det när alla vänsterskor försvinner för besökarna på sporthallen. Återigen finns det många misstänkta. Stella och Gustav bestämmer sig för att titta närmare på saken.

Fartfyllt och fantastiskt roligt skrivet! Karta över Dockvik och bilder på alla viktiga karaktärer i början av böckerna.

Bra, bra, bra! Tredje fristående boken om Stål-Stella; Den stulna showen kommer i april! /Ida

Inga kommentarer: