måndag 20 januari 2014

Smart för en dag

Hcg Johansson, Kg

Linus har det jobbigt. Han är tankspridd och nervös, glömmer saker och blir lätt stressad. Det händer att Linus inte tänker efter innan han talar, och då händer det också att han säger fel. Ibland blir det riktigt fel, då blir det pinsamt och alla klasskamraterna skrattar...

Som tröst har Linus i alla fall en riktigt häftig mobiltelefon. En Netphone 2020. En dag hittar han appen KLOK, en app som ska lösa alla hans problem. Appen fungerar!

Linus smsar en fråga och får snabbt ett bra svar från KLOK. Plötsligt går allting mycket bättre. I alla situationer kan Linus få rätt svar skickat till sig om vad han ska svara och hur han ska göra. Det dröjer inte länge innan både lärare och elever börjat se honom som en smart kille som hänger med.

Snart börjar Linus ändå fundera över om det inte är fusk att använda appen. Dessutom kostar appen pengar; pengar som Linus inte har.

Smart för en dag har humor men är också en något obehaglig och mycket tankeväckande bok. Att fråga sig vem det är som tar emot det vi skickar ut på nätet känns väldigt aktuellt. För vem är det egentligen som skickar KLOK-smsen till Linus? /Ida

Inga kommentarer: