onsdag 20 mars 2013

Vilda: Tigertrubbel

Hcg Courtenay, Lucy


”Ni har en tiger i ert vardagsrum”, sa Idioten
Det var en rätt överflödig kommentar.
”Två, faktiskt”, sa jag
 
 
Tori och Taya är tvillingar. Deras mamma har lagt ned en strålande modellkarriär och utbildat sig till djurskötare med särskilt tillstånd för att ta hand om farliga djur. När djurparken får in djur som är sjuka eller som behöver extra vård lämnas djuren över till tvillingarnas mamma. Med tiden har det blivit en hel del spännande exotiska djur som bott hemma hos familjen.

Den här gången är det en miljonär som har anlitat tjuvjägare för att smuggla ut två tigerungar ur djungeln. Tigerungarna ger han sedan i present till sin fru, inslagna i paket med rosett om. Tigrar mår såklart dåligt av att hållas som sällskapsdjur och de behöver snart veterinärvård, miljonären ställs inför rätta för smugglingen och tigerungarna hamnar hemma hos Tori och Taya. Tvillingarna tycker förstås att det är underbart att ha två gulliga 50-kilos kattungar som hoppar upp i sängen om morgonen och vill gosa.

Mitt uppe i all tigerlycka tar sommarlovet slut och tvillingarna börjar i en ny skola. Det är svårt nog att passa in och få vänner i en ny klass, och när man ses promenera med två tigerungar som hundvalpar i koppel blir det inte lättare.Tigerungarna mår bättre för varje dag som går. Men snart hör djurparken av sig och berättar att den rike knösen blivit frikänd från brottsanklagelserna och nu vill ha tigerungarna tillbaka! Det får inte hända!

En härlig bok för oss som gillar djur, och för de som läst Francine Pascals böcker om tvillingarna Jessica och Elisabeth får man också lite Sweet Valley High-känsla. Förutom att en bok om tigrar som sover på rygg med tassarna i vädret inte kan vara fel, är detta också en bok om vänskap och mod att stå upp emot mobbare. Samtidigt är den en riktigt bra och spännande chick-lit, med oväntade vändningar och ett slut som gör det svårt att hålla ut till uppföljaren kommer.

Inga kommentarer: