fredag 15 mars 2013

Ninja Timmy och de stulna skratten

Hcf Tamm, Henrik

Det händer något i staden Elyzandrium, oroligheter i stadens skumma gränder, kriminella gäng som sprider skräck och flera barn i staden verkar ha förlorat sina skratt. När barnen skrattar står de med öppna munnar och grimaserar, men det kommer inget ljud!

Timmy är en smart ung katt som också bor i staden. Tillsammans med sin vän Simon bygger han uppfinningar i vindsrummet ovanpå stadens bageri. Material till uppfinningarna, plankor och trasiga cyklar, hittar de på gatan eller skrotupplaget.
En kväll när de ska leverera en färdig uppfinning genar de genom de mörka gränderna och hamnar så klart inom kort i problem. Ett hårdkokt gäng dyker upp och stjäl uppfinningen! Timmys vänner lyckas fly in i en portuppgång och Timmy själv klättrar upp för husväggarna och flyr iväg över taken.  

Snart har han hamnat i en annan del av staden och inser att han är vilse. Lyckligtvis träffar han på den vänlige gamle leksaksmakaren Alfred som bjuder in honom i leksaksaffären över natten.
Väl återförenade bestämmer sig Timmy och vännerna för att för att sätta stopp brottsligheten i staden och ta reda på vad som händer med barnens skratt. Det visar sig också att Alfreds mycket speciella leksaker blir till stor nytta för dem.

Ett brottsbekämpande ninjagäng, en häftig flygarkatt, magi, hjältemod, ung kärlek och en superskurk med en ondskefull plan. Det blir ett spännande, roligt och mycket charmigt äventyr med fantastiskt fina bilder i färg på varje uppslag!

Inga kommentarer: