måndag 17 februari 2014

Du och jag


Hcg Bredow, Katarina von

Katarina von Bredow har lyckats igen, att skriva en bok som verkligen engagerar. Hon brukar skriva för tonåringar och de böckerna är nu och sedan många år väldigt populära.

Denna bok handlar om en kille som går i mellanstadiet. Han är ganska vanlig, bor tryggt i lägenhet med sin mamma och pappa som bryr sig om honom och därför intresserar sig för hur det går för honom i skolan. Det går bra, för Andreas är duktig och tycker ganska bra om skolarbetet, och det är inte svårt för honom. Men trots det så försöker han hålla sig i bakgrunden i skolan, bara för att slippa den tuffe Kevins kommentarer. Varje morgon hoppas han att Alicia ska dyka upp så att de kan gå tillsammans till skolan, det går så lätt att prata då.
I skolan låtsas de inte om varandra, för då måste Alicia anpassa sig efter klassens drottning Ida som inte tycker att Andreas är någon speciell.

På senaste tiden har Andreas pappa sällan varit hemma på kvällarna för att han har så mycket att göra på jobbet. Så är läget när Anderas ser ett SMS som han inte borde ha sett, och då börjar han sakta ana att något inte längre är som vanligt och han bestämmer sig för att ta reda på precis hur allt hänger samman. 
Mycket kommer att förändras i Andreas liv, det blir en omvälvande och jobbig tid samtidigt som det kommer att hända väldigt mycket bra saker.  /Agneta

Inga kommentarer: