tisdag 11 december 2012

Yummy

Hcg  Susso, Eva

Mia och hennes pappa har flyttat till en lägenhet, det har socialen ordnat, så nu slipper de bo i husvagnen mera och det kan ju vara skönt, i alla fall när vintern kommer.

Men ännu är det sommar och varmt där Mia går ensam bland de höga husen. Mamma har inte kommit tillbaka, hon sticker ifrån dem ibland och är borta ett tag och i skafferiet är det tomt.

Den enda ljuspunkten är den långa killen på cykeln som pratar lite med henne ibland. Han kallar henne Yummy och det namnet gillar hon, det låter som något gott.

När pappa sover ruset av sig tar Mia bussen tillbaka till husvagnen i dungen och hämtar sin gosekanin, den som pratar lugnande till henne med mormors röst. Där finns också Gabby, han som kallat henne för trash och som en gång stal hennes kanin. Han är opålitlig och lurar henne i faror.

Som läsare vet man inte riktigt vad som är sant eller inte när Mia berättar, men man önskar att livet ska bli bättre för henne. Man lär känna henne, en tuff person som inte beklagar sig, och förstår att det kanske finns barn som har det som hon.

/Agneta

Inga kommentarer: