måndag 30 juli 2012

Skuggan i väggen

Hcg    Lundberg Hahn, Kerstin

Det är dags för Micke och hennes mamma att flytta igen. Denna gång hoppas Micke att de ska stanna, det är jobbigt att hela tiden få lämna de kompisar hon fått.

De ska bo i ett slitet gammalt hus i utkanten av byn nära en skog och en vilt skummande fors. Hyran är låg och det är bra eftersom mamma vill satsa på sin konst. Hon tjänar bara lite extra på äldreboendet nere i byn.

I sitt rum upptäcker Micke en fuktfläck på tapeten, konturen är märkligt lik en flicka. Micke börjar prata med skuggfläcken för att inte känna sig rädd för den och upptäcker att hon ofta får svar på saker som hon undrat över. Hon får veta att en flicka för många år sedan drunknat i forsen. På äldreboendet blir Micke bekant med en farbror som kan berätta mer, han var själv en ung pojke när det hände.

Det är alltid oroligt att börja i en ny klass och i denna finns en kille som verkar vara på kant med hela tillvaron och även Micke råkar ut för honom. Hon har inte gjort honom något, så det känns orättvist förstås, men Wille har det inte så lätt…

/Agneta

Inga kommentarer: