fredag 29 juni 2012

Little Darlings

Hcg  Wilson, Jaqueline

Jaqueline Wilsons bok från förra året handlar om två halvsystrar som till en början inte känner varandra men som börjar brevväxla och på så sätt kommer varandra närmare och närmare.


En av dem är fattig och en rik, men båda vantrivs med sina liv. Destiny bor tillsammans med sin mamma som måste ha flera jobb för att de ska överleva. Sunset bor med sin pappa Danny som är en före detta rockstjärna, men också med sin självupptagna mamma och två bortskämda småsyskon.

Danny är alltså pappa till båda två men känner bara till den ena. Kommer han att tro på Destiny om hon söker upp honom? För vart skall hon annars ta vägen när hennes mamma blir sjuk?

Detta är en fin historia om hur vänskap uppstår när man som mest behöver det, hur syskon kan stötta när föräldrarna inte finns där och hur man kan komplettera varandra så himla bra genom att vara olika.


Boken har fått behålla sin engelska titel, men omslaget har ändrats ganska mycket. Jag tycker nog att det svenska är bättre... Och förresten, alldeles snart kommer en bok till av Wilson - "Valarnas sång", håll utkik efter den!
/Johanna

Inga kommentarer: