tisdag 28 augusti 2012

Trastolvan

Hcg  Bradman, Tony

Så fort Robbie ser laget Topphöjdens BK spela så vill han vara med. Men killarna i laget bara skrattar åt honom.

För att få en chans att visa upp sina talanger samlar han ihop sitt kompisgäng till ett tillfälligt lag, utan tränare och allt, för att möta dem. Men hans vänner vet inte om att han bara gör det för att glänsa och för att kunna få en plats i Topphöjden.

En lättläst bok om fotboll och vänskap.
/Johanna

måndag 20 augusti 2012

Månfågel

Hcg Angerborn, Ingelin

Ensam, ensam, ensam känner sig Vendela. Hon sörjer sin mamma och nu har hennes bästa kompis flyttat till England och hon har ingen. Jo, pappa förstås, men ingen att vara med på dagarna. Och hon vet att killen hon var kär i på avstånd struntar i henne.

Hon tycker nästan att hon börjar bli lite kompis med en koltrast som har vackra ögon, så sorgligt är det.

I ett brev skriver hon och talar om precis hur hon har det och lägger det sen i ett litet stenröse. Och hon får svar! Men svarsbreven är lite konstiga, de ser gammeldags ut men är helt nya. Språket känns gammalt och lite sirligt och skrivaren säger att han är hennes tvillingsjäl. Kan det vara Cornelia som flyttat in i Minnas lägenhet som driver med henne?

Ingelin Angerborn har även skrivit den populära boken Rum 213.

/Agneta

måndag 6 augusti 2012

Det är jag som är Lisa

Hcg   Croall, Moa-Lina

Det här är Lisas bok. Hennes mamma har lämnat familjen för att jobba utomlands och nu är Lisa ensam med sin syster, sin pappa och sin farmor som bara blir sämre och sämre.


Lisa är en tjej med riktigt dåligt självförtroende och hon har egentligen inga vänner. I klassen finns två killar som hela tiden är på henne. Hennes pappa jobbar jämt och hennes syrra har fullt upp med att hänga med sina kompisar.

Att prata om sorgen efter mamma, om att känna sig ensam eller om rädslan för att farmor skall glömma bort henne, finns det ingen tid för. Men mitt i allt elände dyker ett cirkussällskap upp och där finns Nova. Nova som ser ut som en docka. Nova som betyder stjärna. Nova som blir Lisas bästa vän...

Det är jag som är Lisa kom redan för tre år sedan, men har nu fått ett nytt omslag. Anledningen är att det snart kommer en fortsättning.

/Johanna