onsdag 29 februari 2012

Piraternas fånge

Hcg Diamand, Emily

Året är 2216, England är till stora delar översvämmat och vare sig teknik eller datorer finns längre efter den stora kraschen. När den unga fiskaren Lilys farmor blir mördad av  pirater och hennes bästa vän tillfångatagen tar hon saken i egna händer.


Med sin seglarkatt som enda sällskap styr hon sin lilla båt ut till havs. Hon måste förhindra att krig bryter ut mellan engelsmännen och piraterna. På andra sidan finns Zeph, som inte vill annat än att följa med sin pappa, piraternas ledare, ut i krig. I ett lerigt London möts deras vägar och de tvingas fortsätta sin resa tillsammans.

Detta är den första delen från 2010. Nu har andra delen, Piraternas skatt, också kommit!

/Johanna

torsdag 23 februari 2012

Amor anfaller!

Hcg Melin, Mårten 

Artur har blivit träffad av Amors pil! Det vill säga, han har blivit kär. Faktiskt superkär. Problemet är att tjejen är två år yngre. Dessutom är hon hans lillasyrras bästis!

Arturs kompis Adam är kär i Nelly i klassen. Men Nelly verkar vara intresserad av någon helt annan. Kärlek kan vara fantastisk, men också rätt komplicerad...

/Johanna

måndag 20 februari 2012

Semlan och Gordon – Svarta hål och brustna strängar


Hcg Nilsson, Moni

Semlan och Gordon. Åh, vad jag gillar er. Detta är den senaste delen i serien och bästisarna har blivit tretton år. Nu har de börjat ta betalt för sin kysskunskap. Först blir Gordon kär. Sedan blir Semlans mamma kär! Men kanske är inte Semlan särskilt kär i Lino längre…

En mysig och rolig bok, men läs de tidigare delarna först vettja!

/Johanna.


fredag 17 februari 2012

Kärlek

I onsdags hade vi vårens andra Bokspanarträff. I sann allahjärtansdagsanda tipsade Agneta om några fina kärleksböcker. Bland annat den här:

Anna och Ronja - kärleksplanen 

Hcg Bratlund, Bente

Ibland kan man hjälpa ödet på traven, tycker Ronja. Ronjas bästa kompis Anna är ihop med Simon.  Det vore ju jättebra om deras ensamstående föräldrar kunde bli kära i varandra, Annas mamma och Simons pappa. Då kunde de göra roliga saker på helgerna som en familj och åka på semester tillsammans, så praktiskt! När Simon är med utformar de planen och visst verkar den bra...

/Agneta

måndag 6 februari 2012

Rum 213



Hcg Angerborn, Ingelin

Den här boken läste jag på kvällen när det var kolsvart ute. Vinden ven och fönstrena skakade.
Med vissa böcker är det lättare att skrämma upp sig själv. Rum 213 handlar om Elvira som åker iväg på Björkuddens sommarkollo. Redan på vägen dit anar hon att det är något som inte stämmer och det blir ännu värre när det visar sig att hon skall bo i rum 213. Snart börjar saker försvinna och Elvira och hennes rumskompisar ser en ung vitklädd flicka som smyger omkring på nätterna.
 
Det här är definitivt en läskig bok, men den handlar också om vänskap och kärlek.

/Johanna.