onsdag 10 mars 2010

Kidnappare på nätet

Hcg Lilleste,Lena

Flisen har fått kontakt med en schyst tjej på nätet som heter Sara. De bestämmer träff vid ett ödehus och Tommy följer med. Men det är något skumt med Sara.
Det visar sig att hon inte alls är Sara utan någon annan.
Det här blir väldigt farligt och det finns verkligen kidnappare på nätet.
Den här boken var jättebra och väldigt otäck. Ett tips är att läsa inbrott i skolan före den här boken för då blir det ännu lite mer spännande. Den här boken får 9 och en halv stjärna av 10 möjliga.

/Bokspanare Kitty

Inbrott i skolan

Hcg Lilleste,Lena

- Nej Nej NEJ!! Varför gjorde du så? Sa Tommy till Flisen.
- Vi möts ikväll då, säger Tommy till Flisen.
- Ja vi syns där svarar Flisen.

Bom krasch, en fönsterruta spräcks.
De hör röster från datasalen, nu verkar det som om det är två inbrott i skolan samtidigt, ett litet och ett stort.
Hur ska detta gå, vill du veta det så läs denna farliga, spännande bok.
/Bokspanare Kitty

Julian och Jim

Hcg Trenter, Laura

Boken handlar om Julian. Han tror att vittnet Jim är död, kanske är det något med råttorna som ligger i Jims gamla lägenhet och varför plockar Jocke Petersson bort dom. Jim tar sina pengar och utan att fråga om lov så åker han upp till Göteborg där Jim bor. Men har han råd och vem är Cilla? Kommer Julian och Cilla träffas igen? Jim kanske lever, men vill nån döda honom igen? Och vem är mannen som han springer på i mörkret. Kommer Julians pappa och mamma bli arga?

ALLT FÅR DU VETA OM DU LÄSER BOKEN DEN VAR JÄTTEBRA OCH DEN FÅR 4,5 AV FEM MÖJLIGA. /Bokspanare Puman

De sju tatuerade

Hcg Hoobler, Thomas

Seikei är på besök i byn. Och under risens skörd ser dom en rörelse i vattnet. När solen lyser på varelsens rygg ser man alla världens olika färger och till slut förstår man att det är en människa. Domare Ooka förstår att det måste finnas fler män med tatueringar för tatueringen föreställer en karta. Seikei, domare Ooka och Bunzo hittar de männen snabbt. Men saknas det inte några? Dom får snart veta att dom inte är dom enda som söker kartorna. Ninjan Kitsune söker också kartorna men han ska inte ha dom själv...Boken är en av böckerna i serien Samuraj. Jag tyckte att det var en spännande bok som förtydligar det som hände i texten. Jag tycker att det var lite en blandning mellan Deckare och Spänning och jag ser fram emot och läsa resten av serierna.
/Bokspanare Hermione

tisdag 9 mars 2010

Springtjuven – Ett Stockholmsmysterium

Hcg Westman, Lars

Tobias och Isabel går i samma klass. De bor utanför Stockholm. Men på helgerna och ibland på vardagarna åker de in till Stockholm. Fast vad gör de där så ofta? Jo, de tar kort på turisterna utanför kända platser och får betalt. Men en dag när Tobias och Isabel ska kolla om det är någon som vill bli fotograferad på Skansen, då ser de något speciellt. De ser en kille som stjäl en kamera och springer därifrån. Tobias och Isabel försöker stoppa honom. Men han försvinner spårlöst. Hur ska det gå? Kan Isabel och Tobias ta tjuven innan han stjäl fler kameror från turisterna?
Jag tycker att boken var jättebra! Den var riktigt spännande. Det var också roliga bilder.
/Bokspanare Rosa

måndag 1 mars 2010

Flytten (Allie Finkles regler för tjejer)

Cabot, Meg

Allie får en dag reda på att hon ska flytta. Om hon går med på det snällt får hon en kattunge. Men en kattunge mot vad? Att byta skola, och behöva åka buss till bästisen? Ett skrämmande gammalt ruckel att bo i? För att inte tala om zombiehanden precis ovanför Allies blivande rum . . . . . . . .
En mycket bra bok av författaren till En prinsessas dagbok! 5 / 5 i betyg av mig.
/Bokspanare Basset
--

Gravstenen i Enskededalen (Kalle Skavank)

Dahlin,Petrus
En man kommer in i Deckarkiosken.Han heter Sture och äger ett företag som tillverkar gravstenar. Nu har han fått en gravsten med sitt eget namn och dödsdatum.
Kalle tar jobbet som praktikant på firman. Har Sture något med det hela att göra? Och varför kommer Maria ut från Stures hus och säger
-Nu är det slut med honom. Maria är dessutom Stures jobbarkompis, som Kalle praktiserar hos och hon ska nog ärva företaget efter honnom.
Eller är det städerskan som har gjort det? Vems kniv var det som låg i en väska ute i förådet? Många frågor att få svar på.
Vill du veta svaren så läs då boken. Den får 3 av 5 möjliga poäng av mig.
/Bokspanare Lyra.