onsdag 4 november 2009

För alltid -

Hcg Angerborn, Ingelin
Boken handlar om en flicka som heter Nora. Hon ska tillbringa sommarlovet hos mammas kompis Vanja. Första natten hörde hon en vaggvisa som hennes mamma sjöng när hon var liten. Hon blev lite rädd , men efter ett tag så slutade den. Nora sa till sig själv, i morgon ska jag fråga om Vanja har ett dragspel. Det visade sig att Vanja inte hade något dragspel... det var läskigt tyckte Nora. Det var inte slut på dom läskiga sakerna. Hon ville se hur Vanja hade det här. Hon såg ett gammalt hus hon tyckte att hon hade sett det förut. Hon gick in. Nora hade astma så hon hade svårt att andas i det. Hon sprang ut. På vägen hem fick hon svårare att andas och la sig ner. Vanja kom med sin bil och hjälpte henne i sista sekunden. Dom fick åka till sjukhuset.
Boken är jättespännade. Man bara säger - Nora, nej gör inte det! Men hon måste ändå göra det.

/Bokspanare Bert

Det glömda brevet

Hcg Lidbeck, Petter

Pelle, Siri och Tyra ska med klassen besöka Helsingborgs Dagblad. Där ska de träffa Rasmus Sullivan Jonsson, som är journalist. Men plötsligt så kommer en kvinna in och viskar i Rasmus öra. Rasmus säger att det kanske finns en bomb i lokalen, och att de måste lämna lokalen. Lite senare får de reda på att bombhotet var riktat mot Rasmus. Vem är det som vill döda Rasmus? Tjejerna börjar leta ledtrådar i artiklar som Rasmus har skrivit i tidningen. Kanske är det någon som har blivit arg och ledsen över vad han har skrivit?
Boken var spännande och läskig. Den var också rolig, Siri hittar på så speciella saker.

/Bokspanare Rosa

Stormens öga

Hcg Lundberg Hahn, Kerstin

Fredde, Zacki och Mimmi ska ha idrottsdag i skolan. Plötsligt hittar de en ryggsäck som innehåller plånböcker, Visa-kort m.m. De lämnar kvar ryggsäcken på idrottsplatsen. När Mimmis ska gå hem med sina kompisar ser hon när hennes granne blir rånad. Det här blir ett nytt fall för Fredde, Zacki och Mimmi att läsa. Det blir ett farligt fall för kompisarna att lösa. Rånarna kör nästan på Zacki. Men kompisarna låter sig inte skrämmas av detta utan försöker ändå att lösa fallet.
Boken var lättläst och väldigt spännande. Alla böcker i denna serie med Mimmi, Fredde och Zacki är bra.

/Bokspanare Rosa

Den nya tjejen

Hcg Cabot, Meg (Allie Finkles Regler för tjejer)

Allie Finkles är ny elev på Pine Heights skola. Hon har tre bästisar: Caroline, Erica och Sofhie. Men hon även fått en kattunge som hon har döpt till Musette. På den nya skolan så finns det en tjej som heter Rosemary i hennes klass. Hon mobbar Allie och retar henne. Allie känner sig rädd och är skräckslagen. Hon vågar nästan inte gå till skolan. Allie bestämmer sig då för att ge tillbaka! Men så en dag förstår Allie att det är på ett annat sätt än hon hade trott med Rosemary.
Den här boken är mycket bra, rolig och spännande. Det är en bok som man gärna sträckläser. Passar att läsa för 9-11 åringar.

/Bokspanare Rosa