tisdag 13 oktober 2009

Alamandrarnas återkomst (serien)

Salmson, Jo

Det finns fem böcker i serien. Det handlar om en pojke som heter Rian.
Han har fått en vän som är alamander. Alamandrarna bodde i bergen i Alamanderstaden som har gått under för tusen år sedan. De är fångade i skuggornas värld. Rian måste befria dem. Han har hittat en sal i hans brunn där alamandrarna hade lagt sina skyddsamuletter.Rians farfar blev tillfångatagen strax efter att Rian hade färdats genom drömmarna till skuggonas värld där alamandrarna är. De använder Rians amulett för att komma ut ur skuggornas värld. Rians båda dumma kusiner blir fångade av en själslukare. Själsslukare kan om den bara rör vid en orsaka så att man dör. Böckerna är spännande och fulla av äventyr för Rian. Man måste läsa alla böckerna för att förstå och veta hur det ska gå för Rian, hans släktingar och alamandrerna.
Bokspanare Lyra

tisdag 6 oktober 2009

Bert och ryska invasionen

Hcg Olsson, Sören
Boken handlar om en pojke som heter Bert. Han går i femman och gillar tjejer. En gång när han cyklar från skolan så ser han en rysk buss utanför sitt hus. Hans kompis Lill-Eric säger - Nej, nu kommer ryska invasonen. Bert bryr sig inte. Men när han kommer hem så tycker han att hans pappa och mamma inte är sig lika. De säger att en rysk tjej kommer att flytta till hans rum. Han får bo i garderoben. Hans föräldrar säger att det bara är i några månader. Nu så börjar den ryska invasionen. Bert vill få sitt rum tillbaka men å andra sidan är hon så söt.
Den här boken är riktigt rolig och lättläst. Jag skrattade högt när jag läste alla Berts försök att bli av med den ryska tjejen.
Det är samma författare som har skrivit Sune och många andra bra böcker.
/Bokspanare Bert