onsdag 18 mars 2009

Kärlek och Dynamit

Hcg Gordan, Kajsa

Molly och hennes familj ska ut på en ö där deras sommarstuga ligger. På ön bor Mollys bästa sommar kompis Jenny. Jenny har märkt att något skumt är på gång i galna gummans gamla hus. Vad ska dom göra?
En dag får Molly ett brev. Det är från Miryam, Mollys bästa kompis i skolan. Hur ska Jenny reagera när hon får höra att en främmande tjej ska komma till Molly och hennes egna lilla sommarparadis, och inte nog med att Miryam ska komma, för nu har Molly bjudit dit Jonte och Sebbe från klassen till ön. Gud vad det pirrar i magen.Denna bok var spännande!/Bokspanare

Tvillingarna – Dubbeltrubbel

Hcg Pascal,Francine

Jessica och Elisabeth är tvillingar. När dom är på en ranch träffar dom ett annat tvillingpar, Nick och Chris. Jessica blir ihop med Chris och Elisabeth med Nick, men är det rätt killar dom är ihop med?
Efter en dröm som båda tjejerna drömmer en natt så blir dom lite osäkra.
-Tvillingar ser alltid skillnad på varandra, sa Nick och Chris i mun. Men stämmer det verkligen? Jag tycker att denna boken är rolig och bra.

tisdag 17 mars 2009

Häxbergets hemlighet

Hcg Arro, Lena

Marie och Mirja är bästisar och går i femte klass. Mirja är kär i en kille som går i sjuan och har en tvillingbror som Marie är kär i. En dag berättar Mirja att tvillingarna har hyrt slalomanläggningen. Tvillingarna ska ta hand om skidkurser för nybörjare . Nästa dag åker Mirja och Marie till slalombacken men allt börjar inte som de skulle vilja . Det smyger runt en mystisk svart gestalt på backen och tvillingarnas mamma ser saker som rör sig och åker ner på golvet utan anledning. Det är en bra och spännande bok . Ni måste läsa den.
/Boksapanre Zäta

Zäta och den spårlöst försvunne

Hcg Petrén, Elsie

Zäta ligger och sover men vaknar snabbt av att en snöboll kommer farande och träffar fönstret, hon ställer sig upp och tittar ut , där ute står Felix på gatan. Han ber Zäta gå ut och frågar om hon kan hjälpa honom att hitta hans pappa, som är försvunnen. Zäta märker snabbt att det inte är det lättaste uppdraget att ge sig in på ...
Den är jättebra men innan ni läser denna måste ni läsa de tre första böckerna, de är också jättebra.

/Bokspanare Zäta

De dödas kulle

Hcg Bengtsson, Torsten

Det är sommarlov. Erik ska till landet och bo i en tråkig sommarstuga, tillsammans med kusinen Mia. Grannarna har två barn, Kalle och Lisa, snart blir de vänner. På kvällarna ser Erik alltid en svart Audi köra in till de dödas kulle, som är en höjd i skogen. En dag kommer Kalle på att de kan bygga en koja på de dödas kulle. Några dagar efteråt kommer en polisbil körande till Kalle och Lisas hus. De säger att det har skett ett rån i närheten och att en av rånarna sköt en vakt. Rånarna körde iväg i en svart Audi. Sedan åker poliserna iväg. Erik sa ingenting, han hade ju sett en svart Audi köra till de dödas kulle. Kalle och de andra bygger färdigt kojan. Kalle föreslår att de sover över, och så blir det. Men mitt i natten vaknar Erik, han hör steg. Är det rånarna? Har de gömt pengarna från rånet där?
Jag tycker att boken var innehållsrik och spännande. Den får ett toppenbetyg av mig!
/Bokspanare Rosa