fredag 31 oktober 2008

Sunes tusen tjusarknep

Hcf Olsson, Sören
Sune tycker om mycket; glass och soliga dagar, kramar och pussar. Och såklart tjejer. Sunes klass ska vara med och försöka slå rekord i att läsa böcker. Sune hatar att läsa. Han får hosta och ont i hjärnan så fort han får syn på en bok. Det blir bara värre när hela familjen ska åka till bokmässan i Göteborg. Men Sune upptäcker en sak, bokmässan är inte bara full av dammiga böcker utan av tusentals snygga tjejer också. Sune ger sig genast av för att tjusa dem.

/bokspanare Carrie

Finnes: Agnes, önskas: bästis

Hcg Halling, Thomas

Agnes är elva och har en bästis som heter Cilla. Båda har varsin egen hund. Tillsammans har de planerat massa roliga saker med hundarna. Men en dag kommer Cilla med en tråkig nyhet och inget blir som de tänkt sig.
Fortsättning av: Finnes: Agnes Önskas: Hund. Men den behöver du inte läsa före.
/Bokspanare Carrie

Ofrivilliga syskon

Hcg Havstad, Bitte

Carola är döpt efter sångerskan Carola, men själv är hon inte alls populär. Jossan och hennes gäng har mobbat henne sedan ettan, så nu längtar hon efter terminens slut, då hon ska byta skola.
Emil skolkar och ligger på sitt rum hela dagarna, lyssnar på musik och gör mest ingenting.
Ester syns aldrig i skolan, bara på internet kan hon märkas. En dag träffar hon en kille, och plötsligt känner hon sig som någon annan än Ester, någon man kan tycka om.
En bok om bonussyskon och om hur jobbigt livet kan vara.
/Bokspanare Meggie

Under ytan

Hcg MacPhail, Catherine

Sam och Omar bråkar och slåss nästan varje dag, ja, de hatar faktiskt varandra. Trots det skriver Omar i breven till sin kusin att Sam är hans bästa vän. En dag får Sam se ett av breven, men han berättar inte för sin vänner vad det står. Kan Sam inte läsa?
Denna bok är lättläst, så den passar bra för den lite ovanare läsaren. Ganska bra bok om vänskap och att bo i ett nytt land.
/Bokspanare Meggie

Ingo

Hcg Dunmore, Helen

Sapphires pappa försvann med sin båt för ett år sen, men varken Sapphire eller hennes bror Conor vill tro att han är död. Så upptäcker de en värld under ytan, en värld vid namn Ingo. Conor tycker det är något skumt med den, men Sapphire blir förtrollad av dess skönhet, och lockas varje dag till vattnet för att vara med om nya äventyr. Vem av syskonen har rätt, är Ingo farlig eller helt enkelt underbar? Och är deras pappa släkt med sin namne Mathew Trewhella som också försvann till havs?
Jag tycker otroligt mycket om boken, även om jag tycker att slutet är lite mesigt.
/Bokspanare Meggie

Den blodiga origamifjärilen

Hcg Hoobler, Thomas

Lord Inaba, en mäktig samuraj, har blivt mördad i sin säng, och de enda ledtrådar som finns är en origamifjäril och ett svart silkes- rep, ett sådant som bara ninjor använder. Återigen blir Seikei utskickad av domare Ooka att lösa mysteriet, denna gång med en gammal ninja till sin hjälp. Trots att Seikeis uppgift är att lösa brottet kan han inte låta bli att tycka mer och mer illa om mannen som blivit mördad.
Jag tyckte om denna bok, den var spännande och mystisk, men jag hade önskat mig ett lite mer spännande slut!
/Bokspanare Meggie

Den flytande stadens demon

Hcg Hoobler, Thomas

Seikei har nu blivit adoptivson till domare Ooka, och har börjat bli upplärd till att bli en samuraj, men så blir hans lärlingstid för ett tag avbruten. Tre geishor, vackra och unga, har mördats, och staden Edo har flera gånger blivit satt i brand. Seikei tvingas ta jobb på ett litet tehus, och snart svävar hans liv i fara...
Detta är bok två i serien om Seikei, sonen till en tehandlare som får en chans att förverkliga sin dröm. Boken är spännande, verklighetstrogen och har ett väldigt bra slut. Läs, om du vågar!
/Bokspanare Meggie

Spöket på värdshuset Tokaido

Hcg Hoobler, Thomas

Att bli en samuraj är fjortonåriga Seikeis högsta dröm och önskan, men den kommer aldrig att bli uppfylld eftersom hans far är en köpman, och står längst ner i rangordningen.
En dag är Seikei och hans far på besök på ett värdshus, och på natten blir en värdefull ädelsten stulen. När Seikei är den enda som har sett tjuven blir han så illa tvungen att ta reda på vem han var. Men kan det verkligen vara ett spöke?
En bra och ganska lärorik bok om sjuttonhundratalets Japan.
/Bokspanare Meggie

Namnet på boken är hemligt

Hcg Bosch, Pseudonymous

Max-Ernest en blivande stå upp komiker och Cassandra en överlevnads expert förs samman av en mycket viktig och konstig låda som heter “En symfoni av dofter” som innehåller massor av ampuller med olika dofter. Plötsligt får dom reda på att en trollkarl vid namn Pietro kidnappats eller till och med mördats. Han har lämnat efter sig en antecknings bok med en mycket underlig berättelse och han själv och sin bror Luciano. I hela sitt liv har Pietro letat efter sin bror som försvunnit med en viss barbielik, handskbeklädd miss Mauviss. Plötsligt är Max-Ernest och Cassandra indragen i ett spel på liv och död i kampen på ett evigt liv i skönhet. Men miss Mauviss har dykit upp igen med sin kompanjon doktor L och kidnappat deras klasskamrat Benjamin Blake. Ska Cassandra och Max-Ernest ta sig levande ur det här och rädda sin kompis Benjamin? Och varför kidnappade miss Mauviss och doktor L Benjamin?!

Detta är en lite mystiskare och hemligare bok för dig som törstar efter äventyr! Jag tycker boken var jättebra och passar perfekt att läsa när det är lite ruggigt väder ute! Men glöm inte, allt i boken är hemligt!

/Bokspanare Kat

Hur du tränar din drake ( av Hicke Hiskelig Halvulk 3)

Hcg Cowell, Cressida

Hiccke Hiskelig Halulk den tredje ska snart göra “De håriga huliganernas” mandomsprov. När Hicke gjort provet är han en fullfjädrad medlem i sin vikingastam. Hicke som är hövdingens son har en jättestor press på sig, tänk om hövdingens son misslyckas med provet och utvisas ifrån stammen! I mandomsprovet ska man fånga en ståtlig drake, tämja den till lydnad och sedan lära den slåss och andra nödvändiga saker. Man ska helt enkelt bli en hjälte. Men Hicke är ingen hjälte och hans ynkliga drake Tandlöse är en vanlig, simpel bonddrake som är ovanligt envis! Men en dag vaknar en gigantiskt stor och farlig havsdrake ifrån havsdjupen och hotar att äta upp dom alla! Kommer Hicke att bli en hjälte till slut?!

Letar du efter en härligt rolig och knasig historia? Du har just hittat din bok! Jättekul om vikingar, drakar och håriga huliganer! Detta är del 1 om Hicke Hiskelig Halvulk 3 av än så länge 5 böcker! Läs och njut!

/Bokspanare Kat

Gregs bravader (Dagbok för alla mina fans)

Hcg Kinney,Jeff

Greg, en inte allt för populär “middle school” elev, försöker desperat bli mer populär i skolan. Han försöker bli klassens clown och serietecknare i skolans tidning bl a, med inte allt för
lyckat resultat…. Rowley, Gregs bästa vän blir allt oftare sur på Greg (inte så konstigt!), ska deras vänskap hålla? Ska Greg behöva bli kompis med knäppa grannpojken Fregley som jagat Greg med en snorkråka?!

Är din vardag tråkig? Läs den här boken! Boken är dessutom lättläst med roliga illustrationer av författaren och skriven i dagboksform!! Men vänta dig inga kära dagbok hit och kära dagbok dit…….!

/Bokspanare Kat

onsdag 29 oktober 2008

Urchin och de dansande stjärnorna (Berättelser ifrån Dimslöjornas ö)

Hcg McAllister, Margaret

Det är något särskilt med Urchin, han föddes en natt då stjärnorna dansade vilket är mycket ovanligt. (Att stjärnorna dansar!) När stjärnorna dansar händer det alltid något särskilt.

Urchin är en vanlig ekorre som just har börjat arbeta på slottet som kapten Crispins page. Crispin är en ekorre.
Om kungen dör så är det Crispin som blir kung över alla mullvadar, ekorrar, uttrar och igelkottar på Dimslöjornas ö.
Det finns även 2 kaptener till som heter Padra (utter) och Husk (ekorre).
Men en dag händer det fruktansvärda, lilla prins Tummel son av kung Kvast och drottning Slända mördas brutalt på slottet.
Kapten Crispin döms för mordet och förvisas från Dimslöjornas ö för gott.
För när man väl lämnat Dimslöjornas ö hittar man aldrig tillbaka genom den kraftiga dimman som ligger runt ön………..
Men när Crispin försvunnit ifrån ön försämras tillvaron för alla på ön till det sämre och drottning Slända avlider.
Men Urchin, Padra och prästen Silver vet att Crispin är oskyldig och börjar leta efter den riktiga mördaren på ön vilket visar sig bli ett väldigt farligt uppdrag….

Den här boken var bara så BÄÄÄÄÄÄÄSSSTTT!! Det tog lite tid vid att vänja sig vid att det var djur och inte människor som det handlade om , för det hade lika gärna kunnat handla om människor! Man behöver inte älska djur för att gilla boken för det är absolut inget “gull-gull” med djuren! Del 2 i serien heter “Urchin och hjärtstenen”.

/Bokspanare Kat

tisdag 28 oktober 2008

Förbjuden frukt

Hcg Marin Widmark

Den här boken handlar om Osvald, Dagny, Grace och Konkis som försöker förstöra för Frälsar-Franson och hans nya affärplaner, som att bygga en by med folk som tror att dom gör nått bra för gud och lever på rutten frukt.
Grace kommer också in i politiken för att hon höll ett litet tal för sina vänner på ett storköp och utan att Grace viste så hade ett barn filmat det med sin mobil.
Den här boken är den fjärde delen men man förstår ändå handlingen. Alla böckerna är jättebra.

/Bokspanare Nisse

onsdag 1 oktober 2008

Grodnapparen

Hcg Sage, Angi
(Araminta Spookie del 3)

Alla i spökhuset skyller på Araminta när någonting går på tok. Det är t ex inte hennes fel att Barry Wizzards akrobatiska grodor har försvunnit! Araminta har bestämt sig för att hon ska hitta dem. Syster Watkins som är farbror Dracs sjuksköterska är redan misstänkt.
Hon måste ha tagit grodorna och lagt dem i hennes stora handväska. Araminta, Wanda och sir Horace måste hitta grodorna för att visa att Araminta är oskyldig. Lika bra som de andra böckerna. Väldigt bra.

/ Bokspanare Ior

Mumien som inte kunde sova

Hcg Tillberg, Jesper

Den här boken handlar om flickan Kleo. Hennes pappa kommer från Egypten, men en dag försvann han i Egypten. Men nu bor Kleo i Stockholm med sin mamma och sin katt Nefertite. I Kleos klass finns det en dum tjej som heter Nettan. En dag när Kleos klass har en utflykt till ett museum tittar dom på mumier. Kleo tycker att det är intressant med mumier och Egypten. Sen går klassen till en annan del av museet. Då börjar Nettan och hennes gäng bråka med Kleo. De låser in henne i förvaringsrummet för mumier. Hon kan inte ringa till någon, det är för tjocka väggar, det är det säkraste valvet på museet, huset var en bank förr i tiden. Kleo tittar på alla sarkofager, dom rör sig inte så hon tittar bort, men hon kan inte låta bli att titta igen. Dom rör sig inte. Så hon tittar bort igen. Men då hör hon nåt, hon tittar igen, en av sarkofagerna har öppnats! Hon blir så rädd att hon inte vågar titta, hon hör hasande steg och en duns. Mumien trillade. Hon hör dom andra sarkofagerna välta med en stor duns. Hon tvingar sig själv att titta, mumien ligger bara där på marken. Sen försöker den att resa sig, och lyckas!
Den här boken är jättebra.Den är väldigt spännande.
/Bokspanare Link

Den döda hunden

Hcg Lidbeck, Petter

Pella, Siri och Tyra sprang fram till den svarta labradoren som låg i sanden. Siri tog ett djupt andetag och lyfte på hundens framben. Den hade ett litet hål i bröstet som pumpade ut blod. Den här boken handlar om de tre deckartjejerna Siri, Tyra och Pella. De hör ett skott och hittar den döda hunden. Polisen vill inte ta itu med fallet så då bestämmer sig tjejerna för att lösa fallet själva, de upptäcker konstiga ledtrådar och spår men det märkligaste är att när de ska tillbaks för att visa hunden är den borta. En spännade och rolig bok.
/Bokspanare Nada

Spegel spegel på väggen där

Hcg Löfgren-Mårtensson , Lotta

Ena dagen är det fel på öronen, andra dan på håret och tredje dan är det fel på munnen. Emma kan inte ens gå förbi en spegel utan att bli orolig. Egentligen skulle hon inte bry sig men det går bara inte.Boken handlar om Emma som har lite dåligt självförtroende. Lisen som går i hennes klass bestämmer över allt och alla men mest över Emma. Emma slutar till och med att äta. Sedan träffar hon Gustav på kören det visar sig att Gustav är Lisens kusin men Lisen har ingen makt över Gustav, Emmas självförtroende stiger och stiger snart vågar hon säga ifrån lisens dumma kommentarer. en bra bok som Lotta Löfgren-Mårtenson har skrivit, men det hade inte skadat mig om boken var lite längre!
/Bokspanare Nada

Den försvunna silverskatten

Hcf
Gissy, Peter

Jill och Jonatan är kompisar och bor i den lilla staden Härslöv. Den lilla kyrkan i byn har haft inbrott och dyrbara silversaker har stulits! Jill och Jonatan är tjuvarna på spåren när Jonatan blir tvungen att åka hem. Jill fortsätter ensam och försvinner från ett gammalt hus i rånarnas bil. Vart kan hon ha tagit vägen? Läs så får du se.
Boken var bra och spännande. Det finns fler böcker om de tex "Rånarna från Drakberget".
/Bokspanare Carrie

Galne Hugo och bomben

Hcg Bengtsson, Torsten


Andra världskriget går mot sitt slut, men det har knappt märkts av i den lilla staden i Sverige där Johan bor, men så när Johan fiskar kräftor med sina kompisar vid stenbrottet ramlar plötsligt något ner i vattnet. Kan det vara en bomb?
Boken var spännande men lite kort. Perfekt för inte så vana läsare. Den var den fristående fortsättningen på Galne Hugo och de två flygarna.
/ Bokspanare Carrie

Min lysande plan

Hcg
Katherine Paterson

Robbie Hewitt är nästan elva år, mellanbarn och son till Leornadstowns pastor. Hans storebror Elliot är utvecklingstörd, och Robbie känner sig ofta mindre omtyckt, så en dag bestämmer han sig för att rymma.
Robbie är en härlig person med många tankar, vilket gör boken ovanligt bra. Jag brukar tycka att böcker som handlar om förr känns som historieböcker, men det gör inte den här! Rekommenderas verkligen!
/Bokspanare Meggie

Världens elakaste fröken

Hcg Lidbeck Petter

Mellanstadielärare Karin Karlson hatar barn. Hon förstör för barnen på ett hemskt sätt, hon gör dom ledsna. En dag kommer 3 stycken nya barn till klassen. Karin tänker: äntligen! Allt elakt funkar mot Harald och Sofia, men inte på Dimitris. Han blir inte sårad av Karins elakheter. Hur ska hon göra?

Den här boken var jättebra. Boken passar den som gillar att följa en klass, där det finns både otäcka saker och romantik.

/ Bokspanare Rosa

Den vita kameleonten

Hcg Lidbeck Petter

Pella och hennes mamma åker båt till Danmarks kust. Där stöter Pella på en journalist som springer. En dag senare hittas en känd journalist död. Polisen tror att det är självmord. Alla tror på det som polisen har sagt, men har polisen rätt? Är det verkligen så? Pella och hennes kompisar tror att det är ett mord.

Den här boken var jättebra. Boken passar den som gillar spänning.

/ Bokspanare Rosa